Ön mennyit tud az Excel táblázatok készítéséről?

VEOL.HU

 

A cikk témája az excel táblázatok készítése, a profi megoldások hasznossága. Minden vállalkozás használ excel táblázatokat, a napi munka kiváló eszköze, nem kérdés, hogy szükség van rá. Értékesítés, nyilvántartások, pénzügyi kalkulációk, az üzleti területek mindegyiében előkerül. Gyártás vagy szolgáltatás vagy kereskedelem, mindenhol shasználják és szükség van rá, még a vállalatirányítási rendszerek mellett is. Az igazi kérdés az, hogy a napi kis excel táblázat készítés szintje után érdemes profikra bízni a komolyabb feladatokat, mert nagyon hasznos rendszereket lehet készíteni a vállalkozások számára.

“… Sok riportot fel lehet dobni azzal, ha megfelelő táblázattal tudja kiegészíteni. Az excel Google táblázatokkal inkább az online felületeken találkozhatunk, így a felhős tárhelyeken vagy az internet böngészőkben. Közvetlenül a böngészőben nézhetjük meg az elkészült emailben átküldött csatolmányokat. Ilyen lehet a Google Drive, a Dropbox vagy a One Drive. Táblázatkezelő programok nélkül is megtekinthetők és szerkeszthetők a felhő tárhelyeken lévő táblázatok. Ehhez nem szükséges Excel, Open Office vagy ezekhez hasonló táblázatkezelő program. Az Open Office-t mára már nagyon sok képlettel és számítási képességgel bővítették és segítségével alapszintű kalkulációs táblázatokat is készíthetünk.

Kisebb, egyszerűbb számításoknál a Google Táblázatok nagyon hasznosak lehetnek, főleg akkor, ha internetes csoportmunkáról van szó és nagyon gyorsan többek által szerkeszthető és olvasható megoldásra van szükségünk. A mindennapi munka hatékonyságát, az üzleti folyamatokat támogathatjuk a Google táblázatokkal. Raktározás, termelés, gyártás, kereskedelem, logisztika, értékesítés, vezetői döntéshozatal a vállalkozások kulcs területei, amelyekben bátran használhatjuk a táblázatkezelőt. Ha profi dolgokat szeretnénk véghezvinni, akkor azt csak profin lehet elkészíteni és ehhez bizony sok éves szakmai tudásra is szükség van.

Az excelmester oldalon nagyon sok ingyen letölthető táblázatkezelőt találhatunk, amelyeknek a segítségével egy komplett üzleti tervet is megtervezhetünk. Már a korai szövegszerkesztőkben is igény mutatkozott a táblázatkezelőkre, hát még most. Ha nem rendelkezünk táblázatkezelő programmal akkor a szövegszerkesztőben is elkészíthetjük a táblázatokat. Különféle parancsokat is végrehajthatunk a szövegben megtalálható adatok segítségével. Az oldalon pontosan megtalálhatjuk, hogy milyen lépésekből áll össze a táblázatok elkészítése. Amennyiben komolyabban kívánunk foglalkozni a táblázatokkal, úgy érdemes a cikkeket átolvasni és az ingyen elérhető táblázatokat is kipróbálni.

Az üzleti élet számtalan területén nyújthat hatékony és gyors segítséget az oldal. Itt minden apró trükkel megismerkedhetünk, amelyet a későbbiekben a mindennapi munka során kamatoztathatunk. Likviditás-, pénzügyi helyzet tervező és kimutatás táblázat program. Építőipar, karbantartás, szolgáltatás, munka nyilvántartó excel táblázat rendszer és mobiltelefon applikáció. Használt autószerelő szerviz program excel táblázat. …”