Hasznos excel bruttó nettó bérkalkulátor táblázat

creativeselector.hu

 

A cikk arról szól, hogy érdemes odafigyelnie mindenkinek a kezében maradó havi bruttó nettó jövedelemre. Akkor is, ha stabilan dolgozunk valahol, de akkor különösen aktuális, ha állást változtatunk. Egy bérkalkulátor segítségével pontosan láthatjuk, hogy az alku során mekkora bruttó bérhez mekkora nettó bér tartozik, és milyen adókedvezmények illetnek meg minket. Figyeljünk a részletekre. Hasznos bruttó nettó bérkalkulátor.

“… A jövedelemszámítás egy igen komplex dolog, amire érdemes nagy hangsúlyt fektetni, hiszen csakis így tudhatjuk meg, hogy mit tartogat nekünk egy új munkahely vagy, hogy mit biztosít a meglévő. Sajnos megesik, hogy valakit kihasználnak azért, mert nincs tisztában az értékeivel és az aktuális szabályokkal, ezért megéri kicsit elmélyedni a részletekben.

A bruttó nettó bérkalkulátor lehetőséget kínál arra, hogy tisztába kerüljünk a dolgainkkal. Ha úgy érezzük, hogy valamiért kevesebbet kapunk a megszokottnál, akkor irány az excelmester.hu webfelület, ahol elérhető az ingyen letölthető program, ami segít, hogy tisztázzuk a kérdéseinket! A bruttó nettó bérkalkulátor nagyon logikusan és átláthatóan van felépítve.

Összesen 2 részből tevődik össze, amelyikből az egyik az éppen érvényes jogszabályokból áll, a másik pedig a lényegi számítási oldal, ahová az adatok kerülnek. Itt igyekezzünk minél pontosabban kitölteni a rendelkezésre álló opciókat, majd jöhet az eredmény megismerése. A bruttó nettó bérkalkulátor táblázatként az aktuális cég nevével és később aláírással ellátva kinyomtatható, majd ha konkrét dokumentumként akarjuk használni, akkor bizonylatként benyújtható.

Mindkét fél felhasználhatja, hiszen nemcsak munkavállalóként nélkülözhetetlen a pontos adatok ismerete, hanem vállalkozó és állásteremtőként is tudnunk kell, mennyit „visz el” a zsebünkből egy alkalmazott. A bruttó nettó bérkalkulátor láthatóan széles körben használható.

Az aktuális jogszabályok változását és a különféle juttatások, adók mértékének csökkenését, emelését, mindig figyelemmel kell kísérni. Gyakran ezek hirtelen kerülnek napirendi pontra a felső körben és csak azon vesszük észre magunkat, hogy a bruttó nettó bérkalkulátor a vártnál sokkal kisebb végösszeget hoz ki.

Ez egy olyan tény, amit figyelembe kell venni, hiszen gyakran a munkás és cégvezető ember feje felet döntenek a hatalmasok, nem is sejtve, hogy ezzel mennyire befolyásolják a dolgozók életét. Ami viszont teljesen biztos, hogy a bruttó nettó bérkalkulátor rendelkezésünkre áll,és segíteni fog tisztán látni a helyzetünket. …”